Na toe faʻaleleia oloa faʻatau atu a Korea i Saute, ma o le GDP i le kuata lona tolu na sili atu nai lo faʻamoemoe!

O faʻamaumauga na tuʻuina atu e le Faletupe o Korea i le aso 26 o Oketopa na faʻaalia ai o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Korea i Saute na sili atu nai lo faʻamoemoega i le kuata lona tolu, faʻamalosia e le toe faʻaleleia o oloa faʻatau atu ma tagata tumaoti. O lenei mea e maua ai se lagolago mo le Faletupe o Korea e faʻaauau pea ona faʻatumauina le tului e le suia.

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le faʻatupulaia o le tamaoaiga o le atunuʻu (GDP) a Korea i Saute i le 0.6% i le kuata lona tolu mai le masina talu ai, lea e tutusa ma le masina talu ai, ae sili atu nai lo le maketi o le 0.5%. I luga ole tausaga, GDP i le kuata lona tolu na siitia i le 1.4% i lea tausaga ma lea tausaga, lea na sili atu nai lo le maketi. faamoemoeina.

ella@jxhammer.comO le toe faʻaleleia o oloa auina atu i fafo o le mafuaʻaga autu lea o le faʻatupulaia o le tamaoaiga o Korea i Saute i le kuata lona tolu, ma saofagā 0.4 pasene i le faʻatupulaia o le GDP. E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Faletupe o Korea, o oloa faʻatau atu a Korea i Saute na siitia i le 3.5% masina i lea masina i le kuata lona tolu.

Ua si'itia fo'i le taumafaina a le tagata lava ia. E tusa ai ma faʻamaumauga a le faletupe tutotonu, o Korea i Saute na faʻateleina le faʻaaogaina o oloa i le 0.3% i le kuata lona tolu mai le kuata talu ai, ina ua faʻaitiitia i le 0.1% mai le kuata talu ai.

O fa'amaumauga lata mai na tu'uina mai e le Ofisa o Tiute a Korea i Saute talu ai nei na fa'aalia ai o le averesi o uta i aso ta'itasi i le 20 aso muamua o Oketopa na si'itia i le 8.6% pe a fa'atusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai. O lenei faʻamaumauga ua ausia le faʻatupulaia lelei mo le taimi muamua talu mai Setema i le tausaga talu ai.

O le lipoti lata mai o fefaʻatauaʻiga o loʻo faʻaalia ai o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo a Korea i Saute i le 20 aso o le masina (e le aofia ai eseesega i aso faigaluega) na siitia i le 4.6% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, ae o oloa mai fafo na siitia i le 0.6%.

ella@jxhammer.com (2)Faatasi ai ma i latou, o oloa auina atu i fafo a Korea i Saute i Saina, o se atunuu tele o manaoga o le lalolagi, na paʻu i le 6.1%, ae o le paʻu laʻititi lea talu mai le taumafanafana talu ai, ae o oloa auina atu i Amerika i le 12.7%; o faʻamaumauga foʻi na faʻaalia ai o uta faʻatau atu i Iapani ma Sigapoa na siitia i le 20% taʻitasi. ma le 37.5%.


Taimi meli: Oke-30-2023