I hoki mai ano nga kaweake o Korea ki te Tonga, me te GDP i te hauwhiti tuatoru i nui ake i nga tumanako!

Ko nga raraunga i tukuna e te Bank of Korea i te Oketopa 26 i whakaatu ko te tipu ohaoha o Korea ki te Tonga i nui ake i nga tumanakohanga i te toru o nga hauwhiti, na te hokinga mai o nga kaweake me te kohi takitahi. Ka whakarato tenei i etahi tautoko mo te Peeke o Korea ki te pupuri tonu i nga reiti huamoni kia kore e rereke.

Ko nga raraunga e whakaatu ana ko te hua nui o te whenua (GDP) o Korea ki te Tonga i piki ake i te 0.6% i te toru o nga hauwhitinga mai i te marama o mua, he rite tonu ki te marama o mua, engari he pai ake i te maakete o te 0.5%. I runga i te tau, ko te GDP i te toru o nga hauwhitinga i piki ake i te 1.4% i ia tau, he pai ake i te maakete. e tumanakohia ana.

ella@jxhammer.comKo te hokinga mai i roto i nga kaweake ko te tino kaikawe i te tipu ohaoha o Korea ki te Tonga i te hauwhä tuatoru, i whai waahi 0.4 pahekeheke ki te tipu o te GDP. E ai ki nga korero mai i te Bank of Korea, ko nga kaweake o Korea ki te Tonga i piki ake i te 3.5% marama-marama i te toru o nga hauwhiti.

Kua piki hoki te kai takitahi. E ai ki nga korero a te putea pokapū, ko te kohi motuhake a Korea ki te Tonga i piki ake i te 0.3% i te toru o nga hauwhiti mai i te hauwhiti o mua, i muri i te whakaheke i te 0.1% mai i te hauwhiti o mua.

Ko nga korero hou i tukuna e te South Korea Customs i whakaatu tata nei ko nga tukunga o ia ra i roto i nga ra tuatahi o te 20 o Oketopa i piki ake ma te 8.6% ka whakaritea ki te waa ano i tera tau. Ko enei korero kua eke ki te tipu pai mo te wa tuatahi mai i te marama o Hepetema i tera tau.

Ko te ripoata hokohoko hou e whakaatu ana ko nga kaweake katoa o Korea ki te Tonga i roto i nga ra 20 o te marama (kaore nga rereketanga o nga ra mahi) i piki ake i te 4.6% i whakaritea ki te wa ano i tera tau, i te wa i piki ake te kawemai i te 0.6%.

ella@jxhammer.com (2)I roto i a raatau, ko nga kaweake a Korea ki te Tonga ki Haina, he whenua tono nui o te ao, kua heke iho i te 6.1%, engari koinei te iti rawa o te heke mai i te raumati kua hipa, i te mea kua tino piki ake nga kaweake ki Amerika ki te 12.7%; i whakaatu hoki nga korero ko nga tukunga kaweake ki Hapani me Singapore i piki ake ma te 20% ia. me te 37.5%.


Wā tuku: Oketopa-30-2023